KONYA İL MEM ARGE

BAKANLIĞIMIZ TARAFINDAN BAŞLATILAN "MATEMATİK SEFERBERLİĞİ" KAPSAMINDA KONYA'DA ÜRETİLEN PROJELERLE "MATEMATİK" DERSİ DAHA KOLAY

TÜBİTAK 4004 Bilim ve Toplum Destekleme Programları Matematik Yılı Özel Çağrısı kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan "Matematik Öğretmenleriyle Eğitimden Tasarıma Matematikten Mühendisliğe" isimli proje ülkemiz genelinde kabul edilen 40 projeden biri oldu.
BAKANLIĞIMIZ TARAFINDAN BAŞLATILAN

İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz yürütücülüğünde, Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu Belediyesi ile Selçuk Üniversitesi ortaklığında ve Konya İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülecek olan projenin hedef kitlesi,  11-15 yaş grubundaki öğrencilerimize eğitim veren 24 ortaokul matematik öğretmeninden oluştu.

Proje kapsamında verilecek eğitimlerin 16 Ocak ? 20 Ocak 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.  Projenin ilk iki günü Konya Öğretmenevinde, kalan üç günü ise Siber Güvenlik, Robotik Kodlama ve Mekatronik Atölyeleri olan Selçuklu Gelişim ve Teknoloji Akademisinde ve Beyhekim İmam Hatip Ortaokulunda bulunan STEM ve yaşam beceri atölyelerinde gerçekleştirilecektir.

Projede, ortaokul matematik öğretmenleri, öğrencilerini teorik bilgi yığınından kurtararak pratik yaşam becerileri kazandıracaktır. Öğrencilerimizin matematiksel yetkinliklerini geliştirmek için öğretmenler eğitsel teknolojiler aracılığıyla tasarım odaklı düşünecek, matematik ve mühendislik disiplinlerini ilişkilendireceklerdir.

Ortaokul matematik öğretmenlerinin tasarım odaklı düşünme becerilerini geliştirmek ve farkındalıklarını artırmak için TOD (Tasarım Odaklı Düşünme) modeli ve TOD basamaklarına uygun matematik kazanımlarıyla ilişkilendirilmiş etkinlikler ve sunumlar yer almaktadır. Akabinde matematik öğretmenleri, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine göre mühendislik ve matematik arasındaki ilişkilendirmenin TOD modeli ile nasıl yapabileceklerini ve eğitsel teknolojiler ile mühendislik - matematik disiplinlerini nasıl ilişkilendireceklerine yönelik uygulama etkinliklerine katılacaklardır.

Amacımız katılımcıların yenilikçi öğretme ve öğrenme yaklaşımlarını derslerinde nasıl uygulayacaklarını, derslerinde geogebra, scratch, tinkercad' gibi teknolojilerle nasıl kullanabileceklerini sağlamaktır.

Proje ile alanında uzman akademisyenler ve eğitimciler tarafından düzenlenecek atölye çalışmaları ve  uygulamalı eğitimler bulunmaktadır. Proje çerçevesinde 4 uzman, 12 eğitmen ve 10 rehberin yer aldığı ekiple beraber 20 etkinlik, 5 günlük bir programla gerçekleştirilecektir. 

"Önceliğimiz Matematik" Projesi ile Matematik Daha Kolay

TÜBİTAK destekli "Matematik Öğretmenleriyle Eğitimden Tasarıma Matematikten Mühendisliğe" isimli proje dışında da ilimizde matematik eğitimi ile ilgili çok önemli çalışmalar hayat buluyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından yürütülen "Bizim Okulumuz" (Okul Merkezli Gelişim Projesi) kapsamında geliştirilen "Önceliğimiz Matematik" projesi ile de okul öncesinden liseye kadar tüm kademelere yönelik çok önemli etkinlik ve çalışmalar yapılıyor. Oluşturulan yeni eğitim alanları ve geliştirilen öğretim türleri ile öğrencilerimiz matematiği daha çok sevip daha kolay öğreniyor.

Son olarak Meram Yaka Çumralıoğlu İmam Hatip Ortaokulunda "Önceliğimiz Matematik" projesi kapsamında geliştirilen "Pizza ile Kesirlerin Öğrenimi" çalışması bu faaliyetlere küçük bir örnek oldu. İlgilerini çekecek görsel ve malzemeler kullanılarak geliştirilen yöntemlerle matematik dersi öğrencilerimiz açısından daha kolay ve ilgi çekici hale getirildi.

Bu kapsamda ilimiz genelindeki okullarda yeni ve özgün çalışmalar yapılmaya devam ediyor.

05-01-202305-01-202305-01-202305-01-2023

ASKE VE AB BİRİMİ VE EVRAK İŞLERİ İÇİN Akçeşme Mahallesi Garaj Caddesi No4 Karatay/KONYA - 0 332 353 30 50 DAHİLİ 1246 1252 1253 1255 1210

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.